fbpx

Kako da napravite poslovni Instagram profil u 7 koraka

1. Registrujete se na Instagramu

Dakle, najpre skinite aplikaciju Instagram za svoj mobilni i registrujte se. Registracija je , manje – više standardna, broj mobilnog ili e-mail adresa, Ime  i prezime,  Korisničko ime i lozinka .

Da biste potvrdili registraciju, tačnije svoj identitet, nakon što unesete gore navedene podatke Instagram će Vam poslati kod putem SMS – a ili e – maila ( u zavisnosti od podataka koje ste ostavili). Neophodno je da kod unesete i na taj način završite proces registracije.

2. Podesite " vidljivost " vašeg naloga

OK, registrovali smo se i sada je red da podesimo svoj nalog.

U gornjem desnom uglu ( pričamo o telefonima) nalaze se tri crtice , na koje kada se klikne otvara se meni.

U  samom dnu, nekako odvojeno, nalazi se ikona koja podseća na točkić – kliknite na nju, ona je za podešavanje.

Zatim kliknite na opciju Nalog i u dnu odaberite Privatni iili Poslovni nalog. Za sve ljude kojima Instagram profil služi za promociju posla, ova opcija treba da stoji na Poslovni nalog 😉

3.Ubacite profilnu sliku

Profilna slika je slika koja bi trebalo da vas prezentuje i da se polako, sa svakom novom objavom uvlači ljudima u podsvest. Idealno bi bilo da je to vaš logo, ukoliko nemate logo , neka to bude autentična slika koja predstavlja vaš proizvod ili uslugu, a koju nećete, gotovo, nikada menjati.

4.Informacije o vašem poslu

Ispod broja koji označava broj pratioca se nalazi dugme  “Izmenite profil”.

Kliknite na ovo dugme i ispunite podatke koji će se nalaziti ispod vaše profilne slike , a odnose se na web lokaciju ( sajt), kategoriju ( na šta se odnosi vaš posao), e -mail adresu, broj telefona, biografiju … sve što mislite da je bitno da posetioci vašeg profila vide.

5.Povezivanje sa Facebook stranicom

Pretpostavka je da imate Facebook stranicu koju je potrebno povezati sa vašim business Instagram profilom kako biste preciznije ciljali publiku prilikom sponzorisanih oglasa , ali i kako biste mogli pojedine objave da objavljujete na obe mreže.

Na vašoj Facebook stranici pronađite opciju Izmenite stranicu i na samom  kraju te opcije idite na Podešavanje stranice. Negde na sredini se nalazi opcija Reklame u aplikaciji Instagram i tu povežite Instagram i Facebook stranicu. 

6. Popunjavanje profila

Kada smo sredili formalnosti preostaje nam onaj kreativniji, što ne znači  i lakši deo. Instagram je mreža koja komunicira putem slike, videa, dakle vizuelnog. Vaš profil vizuelno mora da bude zaista ” pod konac” . Planirajte ne samo kako će svaka pojedinačna objava da izgelda, već i kako će sve one zajedno, tačnije kako će vaš feed  da izgleda. Fotografija koju objavite treba da privuče ljude da posete vaš profil , a kada ga posete da se uvere da vi imate zaista nešto posebno i zanimljivo da ponudite. Analizirajte profile sličnih ili istih delatnosti koji su uspešni i posmatrajte šta je to što oni rade, a što biste vi na svoj način mogli da primenite na svom profilu.

7.Sticanje pratioca

NE KUPUJTE PRATIOCE !!! Time zaista ništa ne dobijate, jer od tih pratioca vaš posao neće cvetati.

Naučite kako da pravite dobre objave i zanimljive story – e, kako bi bili zanimljivi i na taj način stekli pratioce koji su zainteresovani za posao kojim se vi bavite.

Budite dosledni u objavama, napravite plan i dinamiku objavljivanja novih, zanimljivih sadržaja.

Pozovite prijatelje , pratioce vaše Facebook stranice da vas zaprate.

Najzanimljivije objave sponzorišite.

Naučite kako da precizno doprete do vaše ciljane publike putem slike i sponzorisane objave.

Dodajte link ka Instagramu na svoj sajt.

Budite strpljivi, uporni i kreativni i vaš trud će uroditi plodom.

 

Pomozite nam prilikom izbora teme za sledeći tekst. Popunite kratak upitnik i saznajte ono što vam je neophodno da znate

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *